Lantliv
Skrivet av: Eva-Marie Kl: 19:31
Sep
5

Det fanns två gardiner till i min annons i Lantliv. En enfärgad serie med öljettlängder och kuddfodral. Den är tunn och glansig med fint fall och lyster. Den andra serien är ett bomullstyg med texten "Beaujolais Noveau" I serien finns hissgardin, kuddfodral, knytbandslängder och en handduk. Det finns en historia om texten som är ett rött vin. 

Historien kring detta nya vin är ganska trevlig. Några journalister sitter nere i Beaujolais och ska prova det nya vinet som man alltid har provat för att bilda sig en uppfattning om hur årets vin kommer att utvecklas.

En av journalisterna knäcker den goda idén att varför inte lansera det nya vinet över hela världen på en speciell dag nämligen den tredje torsdagen i november.
Sagt och gjort så bestämmer man detta, och det blir en stor succé
Vi i Sverige var i början en av de största köparna av detta vin.
Nu har det väl lugnat ner sig lite, men jag tycker att det är en trevlig tradition. Köp gärna en flaska eller varför inte två. Öppna den ena nu under helgen och tänk på vinbönderna i Frankrike och den andra öppnar vi till julafton och kanske använder till julskinkan eller kalkonen.

Här kommer lite tips:
TVÅ BEAUJOLAIS NOUVEAU

99208 Beaujolais Nouveau                    59,-
99067 Beaujolais Village Nouveau         70,-

5905-5904_400 6017-5994_4006017-73-021_400

Handduken är ett måste om man köper vinet.

Eva-MarieNamn


KommentarKommentarer