Målarskola
Skrivet av: Eva-Marie Kl: 20:14
Jul
3

2011-07-03

Nu har vi målat alla sidor på fasaden men det återstår en terass och en trätrappa. Ofta eller nästan alltid så använder vi tryckimpregnerat virke till våra terasser och trappor. Nu är ju jag ingen snickare men jag har sett skräckexempel på när man valt ett tunnare och billigare virke som i stort sett bara blivit målat i en grön färg och sålts som tryckt virke. Så mitt tips: kolla virket.

När det gäller terasser och trappor så har man två val när man skall måla. Träolja eller terasslasyr. I vanlig ordning så skall man tvätta terassen före behandling. Om golvet ser bra ut och du bara skall skydda det så kan du välja olja. Jättesnyggt tycker jag att välja en brun olja. Om golvet har blivit några år, som vårt som är 19 år så kan det ha blivit ganska grått och trist. Då har vi valt terasslasyr, som ger en täckande färg på golvet. Vi har valt kulören Tjära.

Olja: Finns färglös eller färgad olja. Bör oljas varje eller vartannat år.

Terasslasyr: Finns färglös eller färgad lasyr. Första gången man använder terasslasyren så skall golvet grundoljas. OBS man använder grundolja inte träolja. Sedan stryker man terasslasyren två gånger. Detta är ett dyrare alternativ men man behöver inte måla om förrän efter 3-5år. Det beror på hur mycket slitage ni har. Går man barfota på golvet eller alltid går med ytterskor och har en grusgång nedanför då slits färgen bort fortare också. Saltare man trappan vintertid som vi gör så får man måla oftare.

 oljad_terass img_2201_400

Eva-MarieNamn


KommentarKommentarer


Skrivet av: antibioticspl , 2023-01-02 @ 12:28
Kommentar:
I needs to spend some time learning more or understanding more.

Skrivet av: ampicillinFlons , 2022-12-15 @ 10:14
Kommentar:
I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

Skrivet av: lasixFlons , 2022-12-05 @ 22:08
Kommentar:
I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.