Målarskola
Skrivet av: Eva-Marie Kl: 14:56
Jun
24

2011-06-24

Inget speciellt bra målarväder idag i vårt avlånga land men det är ju trots allt midsommarafton så penseln kan ju få vila en dag. Men helgen är ju lång så någon dag kanske kan användas för målning. En beskrivning för dörrar följer här:

Har du en dörr som är målad i en täckande färg så gör du precis som med fönstren. Tvätta, skrapa, grundfärg och två gånger oljefärg eller fönsterfärg.

Har du en laserad dörr. Tvätta, slipa lätt med sandpapper och två strykningar med lasyr.

Har du en Teakdörr. Tvätta med amoniak. Använd en svamp att gnugga med och eftertvätta med vatten. Slipa lätt med sandpapper och olja in dörren två gånger med teakolja. Tänk på att alla oljor är brandfarliga så att du blöter ner allt material med vatten som kommit i kontakt med oljan. Den kan nämligen självantända.  

Har du en lackad dörr. Tvätta, slipa lätt med sandpapper och två strykningar med lack, färglös lasyr eller båtfernissa. Valet beror på hur blank du vill ha dörren. Jag hittade ingen bra bild på en lackad dörr.

 mlad_drr_01 laserad_drr_01 teakdrr_2_01

Hur ser man om en dörr är oljad eller laserad? Jo, en laserad dörr är blankare och är den gammal så kan även lasyren flagna. Lasyren finns också i olika kulörer.

Eva-MarieNamn


KommentarKommentarer