MÃ¥larskola!
Skrivet av: Eva-Marie Kl: 11:32
Jun
13

2011-06-13

När tvättningen är klar så skall du titta över taket om det finns skadade pannor som du bör byta. Fasaden behöver nu ca 14 dagar på sig att torka innan du kan börja måla, däremot takpannorna torkar på ett par dagar. Hängrännor och stuprör kan du måla direkt.

Takpannelasyren späder man så att en 4 liters burk ger ca 15 liter. Hur mycket som går åt är svårt att säga det beror på hur dålig pannan är. Spruta på lasyren och ta bara en sektion i taget. Man bör behandla två gånger och andra behandlingen skall göra senast 4 timmar från första sprutningen. Täck ordentligt så att det inte skvätter ner sådant som inte skall målas om. Resultatet bli fantastiskt, jag lovar.

takpannelasyr_400

Till hängrännor, stuprör och skorstensplåten skall du använda Beckers Metallgrund & Täck. Den innehåller rostskyddsgrund och kan brytas i valfri kulör.Om du har köpt färdigmålade tex hängrännor och färgen släpper kan det bero på att metallen är behandlad med något före den är målad. Då måste du ha en Metallprimer först som gör att färgen skall fästa. Om du har mycket rost på plåten så kan det vara bra att använda en ren Rostskyddsgrund först, den är något fylligare än metallgrund & täck.

metallgrund_tckmetallprimerrostskyddsgrund_o

Titta nu över din fasad om du behöver byta några brädor. Särskilt utsatta brukar vindskivor vara. Imorgon återkommer jag med hur du skall få dina vindskivor att hålla i många år framöver.

Eva-MarieNamn


KommentarKommentarer