MÃ¥larskolan!
Skrivet av: Eva-Marie Kl: 12:09
Jun
12

2011-06-12

Nu när skola- och studentavslutningar är gjorda så kan man börja tänka på sommarens projekt. Kanske får du nu hjälp av skollediga barn för att måla om diverse saker. Jag har därför satt ihop lite tips och råd till er som har tänkt att måla i sommar, och vilka produkter som är bäst. Planera dina projekt och låt dem hellre ta lite tid för att få ett bra slutresultat.

Börja alltid med att tvätta och passa på att tvätta allt som är smutsigt. Beckers har två bra produkter: ett för att enbart tvätta sin fasad och inte måla och ett lite starkare tvättmedel om du skall måla om. Kanske räcker det att bara tvätta fasaden och så måla om ett par år istället.

fasadtvtt

Fasadtvätt: Vi får ofta frågan om att man har hört att YES diskmedel är lika bra att tvätta med. Det funkar också bra om man enbart skall tvätta. Var dock noga med att allt diskmedel skall sköljas bort. Det går förmodligen åt mycket mer vatten och tar längre tid att skölja bort YES än Fasadtvättmedlet. Oavsett vilket du använder så tvätta en dag när det regnar, för medlet får inte torka fast på fasaden, Då blir den flammig.

alg_mgeltvtt

Alg & Mögeltvätt:Skall du måla om ditt hus så skall du använda detta medel. Det är bakteriedödande och innehåller lite klorin som mattar ytan så att färgen fäster bättre. Var noga med att inte få medlet på ytor som inte skall tvättas. Kan även etsa på glas. SKÖLJ NOGA. Ett annat bra tips är att använda en hetvattentvätt. Finns att hyra hos oss.

Passa på att tvätta taket när du ändå är igång. Har du fått mossa och annan beläggning på dina pannor så är det bra att ta bort detta före du målar fasaden. Det är inte kul att tex tvätta taket nästkommande år och då smutsa ner den nymålade fasaden. Många glömmer sina takpannor. Ett snyggt nymålat hus med smutsiga pannor är ingen höjdare. En takpanna håller i många år men kan tappa färgen och bli flammig. Vill du förlänga livstiden på en takpanna så spruta över den med takpannelasyr för att få bra färg på den igen och använd sedan tex Grön-fri eller Bor-ex för att undvika ny päväxt. Grön-fri går också alldeles utmärkt till att använda på mögelprickiga markiser.

Nu har du kommit igång, nästa steg är att titta över takpannor och hängrännor. Tips om detta kommer imorgon.

Eva-MarieNamn


KommentarKommentarer